Fietser (22) op intensieve zorgen na vluchtmisdrijf in Oostende

Slachtoffer Gilles Bernaert (22) ligt een week later nog altijd op de intensieve afdeling in het ziekenhuis. © DJ
Redactie KW

Gilles Bernaert (22) werd met zijn fiets van de weg gemaaid, en liep een schedelbreuk, een hersenschudding, een gebroken schouderblad, een gekneusde long en gehoorschade op.

Een fietser aanrijden en voor dood achterlaten. Dat zijn de zware feiten die een autobestuurder vorige week zaterdagnacht pleegde in de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende. Slachtoffer Gilles Bernaert (22) ligt een week later nog altijd op de intensieve afdeling in het ziekenhuis. De verwondingen die hij opliep zijn niet min: verschillende breuklijnen in de schedel achteraan, een gebroken schouderblad, een hersenschudding, en een gekneusde long.

”Door een bloeduitstorting achter de trommelvlies hoor ik bovendien niet goed meer met mijn linkeroor. Het is nog niet duidelijk of dat straks nog goed komt”, zucht Gilles vanop zijn ziekenhuisbed.

Aangereden door een minibusje

Hij was zaterdagnacht iets na 5 uur samen met zijn vriendin met de fiets op weg naar huis. Ter hoogte van de kantoren en de stelplaats van De Lijn werd Gilles achteraan aangereden door een minibusje. De Oostendenaar werd in de lucht gekatapulteerd en kwam hard op zijn hoofd terecht. De autobestuurder reed gewoon door.

”Mijn vriendin en ik hadden net samen nog frieten gegeten. Van het ongeval zelf weet ik niets meer. Alles gebeurde zo snel. We hadden zelfs geen voertuig horen aankomen”, zegt Gilles. Zijn vriendin belde meteen na het ongeval de hulpdiensten. Gilles werd zwaargewond afgevoerd naar het AZ Damiaanziekenhuis.

Schedelbreuk

Vooral de schedelbreuk zorgde de eerste 72 uren na het ongeval voor grote ongerustheid bij Gilles en zijn familie. Dat gevaar is intussen geweken. ”We kunnen al vooruit kijken naar de revalidatie”, blijft Gilles positief. ”De eerste dagen was de hoofdpijn enorm. Ook mijn schouder doet nog altijd pijn. Tegelijkertijd beseffen we dat het veel erger kon afgelopen zijn. Aanvankelijk werd zelfs even gevreesd dat mijn nek gebroken was. Maar dat bleek uiteindelijk gelukkig niet het geval te zijn”, aldus nog Gilles Bernaert.

Camerabeelden

De politie startte na het ongeval een onderzoek op. ”We hebben de camerabeelden opgevraagd. Rond dat uur rijden er niet zoveel voertuigen op straat, dus dat kon duidelijkheid scheppen”, zegt politiecommissaris Carlo Smits. De politie heeft intussen de vermoedelijke dader opgespoord en geïdentificeerd. Tot een verhoor kwam het nog niet. ”Het onderzoek loopt verder. We nemen de feiten heel ernstig”, besluit commissaris Smits.

(DJ)

Normal 0 21 false false false NL JA X-NONE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier