Felle uitslaande brand vernielt varkensstallen in Aartrijke

De brandweer kon helaas weinig tegen de gigantische vuurhaard inbrengen. © Foto JS
Johan Sabbe

In Aartrijke is zaterdag in de vroege morgen een felle brand uitgebroken in twee nieuwe varkensstallen langs de Hoge Rokersstraat. Om en bij de vierduizend varkens kwamen om. De schade is enorm.

In het duister en bij temperaturen onder het vriespunt ontstond de brand in een van de twee nieuwe zeugenstallen van het grote en bekende varkensteeltbedrijf dat zich langs het landelijke wegje in de buurt van het Kasteel d’Aertrycke en de Aartrijksestraat bevindt. Het vuur sloeg door het dak en nam gigantische proporties aan. De toegesnelde brandweer probeerde met man en macht de vlammen onder controle te krijgen, maar kon helaas niet vermijden dat de brand oversloeg op de aanpalende stal. Die stond eveneens in een mum van tijd in lichterlaaie.

De brand sloeg over op een tweede varkensstal, die ook volledig vernield werd.
De brand sloeg over op een tweede varkensstal, die ook volledig vernield werd.© Foto JS

Harde arbeid gaat in vlammen op

Uiteindelijk brandden de grote en moderne stallen volledig uit. Zo’n duizend zeugen en drieduizend biggetjes vonden de dood. Uiteraard is dat een serieuze klap voor de eigenaars van het bedrijf. Ze waren begrijpelijk in shock toen ze zagen hoe een deel van hun levenswerk en harde arbeid in vlammen opging. De zeugen hadden net biggetjes gekregen en de zaakvoerders en hun team waren de voorbije week daarmee dag en nacht in de weer geweest. Nu werden al die inspanningen in enkele uren tenietgedaan.

Om gladheid langs de Hoge Rokersstraat te vermijden – door de combinatie bluswater en vriezen – liet de brandweer strooizout aanrukken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier