Felle uitslaande brand in Nieuwpoort legt bedrijven, loods en woning in de as

Redactie KW

De brand brak uit in een bedrijf in de Toevluchtweg, de schade is aanzienlijk maar niemand raakte gewond.

Rond 19.30 uur ontstond een hevige brand op het industrieterrein in Nieuwpoort. Maar liefst acht korpsen (Nieuwpoort, Veurne, Diksmuide, De Panne, Koksijde – Oostduinkerke, Middelkerke, Oostende en Gistel) kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Bewoners net op tijd in veiligheid

De brand is ontstaan in de Toevluchtweg 11, de locatie van de ex-Vandafabriek die destijds gespecialiseerd was in homeopathische middelen en nu ingedeeld is in verschillende compartimenten. Zo bevindt zich in het gebouw een kledijfabriek (Lynx), een stockage van caravans, begrafenisonderneming Dezutter, stockage van tuingereedschap en een woning. De bewoners van de woning, een moeder en haar vijf kinderen, konden net op tijd naar buiten vluchten.

Naast het getroffen gebouw ligt de firma Louwagie waarboven ook een appartement bewoond wordt. Ook deze mensen konden zichzelf in bescherming brengen. De vlammen sloegen niet over op het naastgelegen bedrijf, maar er is wel rook- en waterschade. Door de aanwezigheid van caravans en dus ook gasflessen vonden er kleine ontploffingen plaats.

Nog hele tijd nablussen

Alle korpsen bleven nog enkele uren op het industrieterrein om samen de brand gecontroleerd te blussen. In samenwerking met het Rode Kruis werden er warme dranken voorzien voor alle hulpverleners.

(FV/FJA/Foto’s M. Gaytant/JT/SJ)

[View the story “Fabrieksbrand Nieuwpoort” on Storify]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier