Federale politie helpt Essex in onderzoek containertrafiek

Redactie KW

De federale scheepvaartpolitie werkt nauw samen met het Britse graafschap Essex om te onderzoeken hoe 34 verstekelingen in een vrachtcontainer op een schip van Zeebrugge naar Engeland gesmokkeld werden. Dat zegt Peter De Waele, woordvoerder van de federale politie.

Het schip kwam zaterdagmorgen in de haven van Tilbury aan. Eén man overleefde de tocht niet. “Momenteel wordt alle film- en fotomateriaal bekeken dat voorhanden is”, aldus Peter De Waele. “We gaan ook na hoe de controle is verlopen voor de verzegeling en proberen in kaart te brengen welke vrachtwagen de container heeft binnengereden. We helpen de diensten in Essex zo goed mogelijk en leveren hen al het nodige onderzoeksmateriaal aan”, voegde de woordvoerder eraan toe.

Inmiddels gaan de bevoegde diensten in het graafschap Essex na hoe de overleden man is gestorven. De andere inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht of worden ter plaatse geholpen door de hulpdiensten. Ze werden nog niet verhoord. De autoriteiten wachten tot de verstekelingen, onder wie heel wat kinderen, weer bij hun positieven zijn.

Vanuit Brugge laat burgemeester Renaat Landuyt, tevens voorzitter van de Zeehaven van Brugge, weten dat hij wil nagaan waar er gaten zitten in de controle. Landuyt en de haven willen hard blijven werken om dit soort toestanden onmogelijk te maken in de toekomst.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier