Familie verongelukte landbouwer uit Knokke in shock: “Papa kon het werken niet laten”

© MM
Redactie KW

“Hij kon het werken niet laten. Altijd moest hij bezig zijn. Heel erg dat net papa zo’n ongeval moest overkomen.” De nabestaanden van Robert Vandepitte (75) zijn in shock. Gisteren kwam de landbouwer uit Knokke tijdens werken onder zijn eigen tractor terecht. Vermoedelijk werd hij vlak voordien onwel.

“Een heel vreemd gevoel.” Zo omschrijft weduwe Denise Lierman (74) het verlies van haar echtgenoot. De vrouw zat gisterenochtend samen met haar man Robert Vandepitte (75) gezellig thuis, toen Robert besloot wat te werken op het land. “Want zo was hij. Ondanks zijn leeftijd bleef papa bezig op de boerderij. Stilzitten was niet aan hem besteed”, gaat dochter Sabine verder. Wat er nadien exact gebeurde, is voor de familie van het slachtoffer nog steeds onduidelijk. Meest voor de hand liggende verklaring is dat Robert tijdens het rijden op de tractor een hartaanval kreeg.

Onze enige troost is dat papa geen pijn heeft geleden

“Volgens de hulpdiensten zou dat verklaren waarom papa plots afweek van de rechte baan. Eigenlijk heeft het noodlot dubbel zo hard toegeslagen. Net op die plaats is er naast de weg een schuine rand. Hij is uit de tractor gevallen, waarna het zwaargewicht volledig op hem terechtkwam“, zegt Sabine. “Onze enige troost is dat papa geen pijn heeft geleden. Althans, dat zeggen de dokters.” Het waren uiteindelijk de buren die het lichaam van de man vonden onder de tractor.

Gouden jubileum

Ondanks zijn leeftijd bleef Robert (75) bijna dagelijks actief op de boerderij. “Zo was Robert nu eenmaal. Hij kon het werken niet laten. Altijd in de weer zijn: het hield hem jong”, klinkt het eensgezind bij de familie. Hem proberen tegenhouden of intomen had meestal een omgekeerd effect. Alles leek er dan ook op dat Vandepitte zich goed voelde. Een hartaanval zag niemand aankomen. “In het verleden had papa wel al eens een klein probleem met zijn hart. Maar dat is héél lang geleden. De jongste jaren voelde hij zich gezond”, vertelt dochter Sabine. Zo vierde Robert de voorbije dagen op verschillende plaatsen en familiefeesten het nieuwe jaar. In april vorig jaar vierde de landbouwer nog zijn gouden jubileum in aanwezigheid van het gemeentebestuur van Knokke-Heist. “We zullen hem herinneren als een hardwerkende, vrolijke man”, zegt Denise. De man laat een dochter, zoon en twee kleinkinderen na.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier