Familie reageert vol ongeloof na dodelijk ongeval twintiger in Zeebrugge

06/06/17 om 10:09 - Bijgewerkt om 11:34

De nabestaanden van Tom Roesems (26) reageren vol ongeloof op het dramatische fietsongeval in Zeebrugge waarbij de twintiger zondagavond om het leven kwam. De man kwam met zijn elektrische fiets in de tramsporen terecht en viel op zijn hoofd.

Familie reageert vol ongeloof na dodelijk ongeval twintiger in Zeebrugge

Vol ongeloof vernam de familie van Tom Roesems (26) uit Molenbeek zondagavond het nieuws van zijn overlijden. De twintiger was een fervente fietser en verbleef in het weekend bijna steeds aan zee, waar hij en zijn familie een huis hebben in Blankenberge. Ook afgelopen weekend vertoefde Tom aan de kust. "Hij was zondagochtend nog gaan fietsen met een vriend. Tom fietste heel vaak, dat wist iedereen. Ook deze ochtend (maandagochtend, red.) zou hij in principe op pad zijn gegaan. Zo ver is het uiteindelijk niet gekomen. Eerlijk? We beseffen helemaal nog niet dat Tom hier niet meer is..."

Delen

Vermoedelijk is hij over zijn stuur gevlogen en zo op zijn voorhoofd terechtgekomen

Lien Roesems, het nichtje van de overleden Tom, is zichtbaar aangedaan wanneer ze vertelt over het fatale ongeval. Het nieuws valt voor alle nabestaanden moeilijk te verwerken. Tom was zondagavond met zijn elektrische fiets op de terugweg van een vriend toen het even na 19 uur fout liep op het kruispunt van de Kustlaan en Zeegeulstraat. Hij kwam - onderweg naar een feestje voor Vaderdag - met zijn voorwiel in de tramsporen terecht en maakte een harde val. Enkele ooggetuigen snelden meteen ter plaatse en dienden in afwachting van de hulpdiensten de eerste zorgen toe. "Het slachtoffer is even later in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen", klinkt het bij het Brugs parket. Het tramverkeer diende door het ongeval omgeleid te worden. Daarbij ontspoorde één tram deels, zonder grote gevolgen.

Goedlachs

Familie en vrienden van het slachtoffer blijven achter met een grote leegte. "We waren altijd met drie op pad. Tom, mijn broer en ikzelf. We waren onafscheidelijk. Tom was de beste vriend van mijn broer. Ze gingen steevast samen op vakantie. Het is ongelofelijk dat hij er niet meer is. Letterlijk zelfs, want we beseffen het nog steeds niet goed. Ook voor ons is het nog niet helemaal duidelijk wat er nu is gebeurd. Nochtans kende hij de baan daar. Vermoedelijk is hij over zijn stuur gevlogen en zo op zijn voorhoofd terechtgekomen", vertelt Lien Roesems. De jonge twintiger was aan de slag als financieel adviseur en zat nog vol toekomstplannen. Een vrouw of kinderen had hij niet, maar vrienden des te meer. "Hij stond dan ook altijd voor iedereen klaar. Enorm goedlachs en optimistisch. Zo zullen we hem herinneren. Tom was de voortrekker van de groep. Zowel bij familie als vrienden. De leegte die hij zal achterlaten, is enorm. Hij was zo levendig. Zijn overlijden is voor iedereen moeilijk om dragen", aldus Lien.

Tomorrowland

De laatste jaren was Tom een vaste klant op het populaire festival Tomorrowland. Ook volgende maand zou hij opnieuw van de partij geweest zijn met een groep vrienden en familie. "Dat was echt zijn hoogtepunt van het jaar. Tom regelde alles tot in de puntjes. Hij was de herder en wij zijn schaapjes. Zo noemde hij het zelf. We hebben al beslist om dit jaar toch aanwezig te zijn. Zie het als een soort van eerbetoon. Tom zou het zelf niet anders gewild hebben. Al zal het vreemd zijn om zonder hem te gaan...", besluit Lien.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!