Extra onderzoek naar ongeval op de Noordzee

04/07/17 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:36

Er komt een extra onderzoek van FOSO, de Federale Instantie voor het Onderzoek naar de Scheepvaartongevallen, naar het ongeval van zaterdag op de Noordzee voor de kust van Oostende. Dat heeft Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) vandaag gezegd in het parlement.

Extra onderzoek naar ongeval op de Noordzee

Het jacht is ondertussen geborgen. © DJ

Het onderzoek van FOSO moet aan het licht brengen wat er exact gebeurd is. Philippe De Backer: "Elk ongeval is er één te veel. Ik betreur ten zeerste wat er zaterdag is gebeurd en leef mee met de familie en vrienden van de slachtoffers. De zee is en blijft verraderlijk, zelfs voor de meest ervaren zeilers.".

"Er zal een onderzoeksverslag opgesteld worden door FOSO. Dat onderzoek zal zich niet uitspreken over de aansprakelijkheden van het ongeval maar zal zich wel richten op beleidsaanbevelingen. Ik zal de aanbevelingen indien mogelijk meenemen in de hervorming van de regels voor de pleziervaart waaraan ik momenteel werk. De resultaten van het onderzoek moeten bijdragen tot een veiligere Noordzee" aldus de staatssecretaris.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!