Extra beveiliging bij uitspraak rond dodelijk ongeval

Redactie KW

Tijdens de eerdere behandeling op de politierechtbank, werd de beklaagde fysiek aangevallen door de achterban van het slachtoffer. Dit keer bleef het bij woorden.

Een beroepsmilitair die een dodelijk ongeval veroorzaakte werd door de politierechtbank veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan de helft effectief. De man had gedronken en nam de afrit aan relatief hoge snelheid. Hij kwam met zijn voertuig over de middenlijn. Hij raakte een wagen uit de tegengestelde richting licht, waardoor hij de controle over het stuur verloor en frontaal botste met een Peugeot, waarin het dodelijk slachtoffer viel.

De verdediging vond de uitgesproken straf te zwaar. “Het gaat nog steeds om een ongeval”, meende raadsman Marc Snick in beroep. “De gebeurtenissen waren noch gewild, noch opzettelijk.” Een verkeersdeskundige verklaarde dat het om een beperkte snelheidsovertreding ging in een relatief gevaarlijke bocht, onder welke omstandigheden dan ook. Toch vroeg de procureur een bevestiging van het vonnis.

De ouders van het slachtoffer stelden zich tijdens het pleidooi erg emotioneel op. “Het zware alcoholgebruik van beklaagde wordt gewijt aan privézorgen, zoals zijn echtscheiding. Dat is onbegrijpelijk”, aldus de burgerlijke partij.

De correctionele rechtbank sprak zich in beroep uit over de zaak. De militair krijgt nog steeds twee jaar cel, maar beide jaren worden met uitstel verleend. De achterban van het slachtoffer liet buiten, voor de rechtbank, duidelijk verstaan dat ze het niet eens zijn met die beslissing.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier