Ex-wielrenner en vrouw komen om het leven bij zwaar ongeval in Wingene

Redactie KW

In de nacht van zondag op maandag is een dramatisch verkeersongeval gebeurd in Wingene.

Het ongeval gebeurde langs de Peerstalstraat, even voor 4 uur maandagochtend.

Een Volvo, die in de richting van Wingene reed, raakte door een nog onbekende reden van de weg en belandde in de gracht tegen een betonnen duiker. Er zouden geen andere wagens bij het ongeval betrokken zijn, maar dat is niet officieel bevestigd. De klap was hoe dan ook bijzonder hevig, want voor het inzittend echtpaar kon geen hulp meer baten.

Niet gespaard van tegenslagen

Ex-wielrenner Wilfried David en echtgenote Sonja Rommelaere lieten het leven bij een nachtelijk verkeersongeval.
Ex-wielrenner Wilfried David en echtgenote Sonja Rommelaere lieten het leven bij een nachtelijk verkeersongeval.© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Het gaat om Wilfried David en Sonja Rommelaere. Hij is een bekend ex-wielrenner die profkoersen reed van 1968 tot 1976 en daarin ritten won in Parijs-Nice, de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Zwitserland. Hij werd ook eens tweede in de Ronde van Spanje. Jarenlang was hij een trouwe bondgenoot van Walter Godefroot.

Tot 2011 baatte het koppel horecazaak Munckhove in Ruddervoorde uit, tot een brand het hele pand verwoestte. Ook de vele souvenirs uit zijn roemrijke koersverleden gingen toen in de vlammen op. Tegenwoordig runden ze Steakhouse New Munckhove in Beernem.

Ex-wielrenner en vrouw komen om het leven bij zwaar ongeval in Wingene

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden waarin het ongeval kon gebeuren. De Peerstalstraat werd meteen afgezet voor alle verkeer. Volgens de eerste bevindingen van de deskundige zouden er geen remsporen gevonden zijn.

(JVM – Foto JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier