Ex-koppel beschuldigt elkaar van verkeersongeval

Redactie KW

Een ex-koppel stond vanmorgen samen terecht in de politierechtbank van Brugge. Ze worden er allebei van verdacht een rol te spelen bij een ongeval in januari. D.V. en haar toenmalige vriend L.V. gingen in de Bevrijdingslaan in Brugge met hun wagen over de kop. Maar ze schuiven nu de schuld in elkaar schoenen.

De twee kregen het na een nachtje stappen in het terugkeren in de wagen aan de stok. L.V. was passagier en wilde uitstappen. Maar daar ging zijn vriendin niet mee akkoord. Zij reed zelfs door een rood licht om hem dat te verhinderen. Maar wat verderop ging de wagen over de kop. De vrouw raakte daarbij lichtgewond en moest even naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Volgens het parket gebeurde het ongeval omdat L.V. tijdens de ruzie plots aan het stuur trok. Daarom werd hij dan ook mee vervolgd voor het ongeval. De dertiger zelf ontkent dat echter. Volgens hem verloor D.V. gewoon de controle over het stuur. De jonge vrouw werd bovendien vervolgd omdat ze had gedronken en door het rood licht reed. De vrouw werd in het verleden al eens veroordeeld voor rijden onder invloed.

De rechter zal zich op 7 november over de zaak uitspreken.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier