Ex-judoka Gella Vandecaveye breekt ribben bij zware val in Alpen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Voormalig topjudoka Gella Vandecaveye is op een skitrekking in het hooggebergte van de Alpen in een afgrond gevallen.

Dat meldt Vandecaveye zelf via haar Facebookpagina. “Ik weet niet hoe diep ik gevallen ben, maar ik weet wel dat een boom mijn val gestopt heeft en mijn rugzak mijn val gebroken.”

De 40-jarige Vandecaveye is zwaar gehavend uit het ongeluk gekomen. Naast een hoofdwonde zit ze nu ook met een aantal gebroken en gekneusde ribben. “Soms trekt het gevaar me aan en is het boeiend om de limieten af te tasten, maar bij deze afdaling was ik omwille van een geaccidenteerde piste erg behoedzaam. Dit dom ongeval had veel grotere gevolgen kunnen hebben, maar het eerste wat een judoka leert, is vallen, en ook weer opstaan”, zegt Vandecaveye met een kwinkslag.

“Elke beweging is erg pijnlijk”

Door de blessures zal Vandecaveye niet deelnemen aan de Antwerp 10 Miles. Die deelname was nochtans voorzien vanuit haar functie als ambassadrice van Beyond the Moon, een organisatie die zich inzet voor de families van zieke kinderen.

“Lachen, huilen, niezen, ademen, schokken … Elke beweging is erg pijnlijk. Gezien er geen beterschap voelbaar was na een week, ben ik nu pas naar de dokter geweest. Deelnemen aan de Antwerp 10 miles is geen optie.”

Niettemin zal Vandecaveye zondag wel aanwezig zijn op Linkeroever om de andere 250 Beyond the Moon-lopers aan te moedigen en haar taak als ambassadrice ter harte te nemen.

Opvallend: enkele weken geleden nog vielen de echtgenoot en de zoon van collega-judoka Ulla Werbrouck ook al in een ravijn.

(Belga/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier