Even paniek in Nieuwpoort voor panne met vrachtwagen

Een sissend geluid na een harde knal aan deze vrachtwagen deed een burger het ergste vrezen. © JT
Redactie KW

Ter hoogte van de Stuiverwijk in Nieuwpoort-Stad is donderdagavond de zak van de luchtvering van een vrachtwagen van een firma uit Wielsbeke ontploft.

De bestuurster van de vrachtwagen met oplegger voor bulkvervoer, die een lading kalk aan boord had, parkeerde haar trekker met oplegger ter hoogte van de Stuiverwijk toen een luchtzak achteraan plots ontplofte en een sissend geluid liet horen. Een bewoner van de straat of een toevallige voorbijganger belde de brandweer, omdat hij dacht dat er gevaarlijke stoffen aan boord waren die konden ontploffen. Ook het sissend geluid vond hij verdacht.

De oproep zorgde meteen voor een grote uitruk van de brandweer naar de plaats waar de knal vandaan kwam. De brandweer sloot enkele waterslangen aan en spoot de bulkcontainer nat. Ondertussen sloot de politie de toegang naar de straat volledig af. Al vlug bleek dat de paniek voor niets nodig was, want er hing trouwens ook geen bordje aan de vrachtwagen voor gevaarlijke stoffen.

Volgens de brandweer zou het kunnen dat de hitte mogelijks heeft bijgedragen tot het openspringen van de luchtzak. Na een half uurtje mocht het verkeer weer door.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier