Even paniek in Meulebeke bij uit de hand gelopen afvalbrand

04/04/17 om 16:45 - Bijgewerkt om 16:44

Iets na 15 uur dinsdagmiddag werden de brandweerkorpsen van Meulebeke, Tielt en Ingelmunster opgeroepen voor een brand in Meulebeke.

Even paniek in Meulebeke bij uit de hand gelopen afvalbrand

Het vuur sloeg snel over op de een stevig uit de kluiten gewassen boom. © TVR

Bij aankomst van de brandweer bleek het echter om een afvalbrand te gaan die overgeslaan was op een boom. De brandweer bluste het vuur en de politie Midow deed de nodige vaststellingen. Het was bewoner Franky Brouckaert die de brandweerdienst zelf contacteerde. "Ik was aan het werk in mijn tuin en had net wat snoeiwerk verricht", vertelt hij. "Ik wilde een hoopje houtafval met takken verbranden en dit onder de hele grote treurwilg, midden in mijn tuin. Maar toen liep het verkeerd."

Franky Brouckaert probeerde in eerste instantie zelf het vuur te temmen, maar al snel bleek dat onbegonnen werk.

Franky Brouckaert probeerde in eerste instantie zelf het vuur te temmen, maar al snel bleek dat onbegonnen werk. © NS

Het vuur werd krachtiger en de vlammen werden groter. Franky begon daarop zelf wat te blussen. "Maar ik merkte al snel dat dit onbegonnen werk was en contacteerde in paniek de noodcentrale. Gelukkig hadden de brandweerlieden de brand snel onder controle en bleef de schade beperkt. Ik kom er alvast met de schrik vanaf."

(NS/TVR)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!