Enkel materiële schade na aanvaring twee tankschepen op Noordzee

21/09/16 om 16:02 - Bijgewerkt om 15:59

Er is woensdagochtend een aanvaring gebeurd tussen twee tankschepen, ongeveer 30 kilometer voor de Belgische kust. Dat bevestigt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC). Er is enkel melding van materiële schade.

Enkel materiële schade na aanvaring twee tankschepen op Noordzee

© Getty Images/iStockphoto

Hoe het ongeval is kunnen ontstaan, is vooralsnog onduidelijk. Het ene schip was leeg en lag voor anker. De andere tanker, die geladen was, is er tegenaan gebotst. Op dit moment wordt nagegaan wat de lading precies inhield. De ene tanker vaart onder de vlag van Liberia, de andere onder de vlag van Marshalleilanden.

"Er zijn geen gewonden. Op dit moment is er enkel sprake van materiële schade, maar er is geen uitstroom, noch onmiddellijk gevaar tot zinken", zegt Réjane Gyssens, diensthoofd van het MRCC. Op dit moment wordt nagegaan hoe groot de schade is en wat de bestemming is van beide tankers. Op basis van die bevindingen wordt nagegaan of de schepen nog op hun bestemming kunnen raken.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!