Engelbewaarder levert half werk in Sint-Denijs

De wagen kwam eerst in de gracht terecht om daarna tegen een paal gekatapulteerd te worden. © GJZ
Redactie KW

In de Kooigemstraat gebeurde zaterdagnamiddag een spectaculair ongeval waarbij de engelbewaarder maar half werk leverde.

Even voor 16 uur reed een personenwagen vanuit Sint-Denijs richting Kooigem, volgens getuigen met hoge snelheid. In een van de bochten die de straat rijk is, verloor de chauffeur de controle over het stuur. Hij kwam daarbij aan de overkant van de weg in de gracht terecht en werd daarna tegen een elektriciteitspaal gekatapulteerd. De chauffeur mag van geluk spreken dat hij een goede engelbewaarder heeft. Door de klap tegen de paal werd aan de achterzetel het dak volledig ingedrukt. Niettemin kon de bestuurder, van Roemeense afkomst, ongedeerd het voertuig verlaten.

Zijn engelbewaarder hield het dan voor bekeken. De chauffeur belde enkele vrienden met de vraag om het verhakkelde voertuig zo snel mogelijk weg te slepen. Omdat zij, net als de chauffeur, in de buurt wonen, waren ze snel ter plaatse en hingen ze het wrak aan de kabel. Ze sleepten het voertuig weg maar nog geen kilometer verder kwamen ze de politie tegen, die op weg was naar het ongeval.

(GJZ – foto GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier