Elektriciteitscabine brandt uit in Westkapelle

De cabine brandde helemaal uit. © TLG
Redactie KW

Een dertigtal gezinnen uit Westkapelle zit al enkele uren zonder elektriciteit. Een middenspanningscabine langs de Dudzelestraat in Westkapelle vatte vuur en brandde volledig uit.

Van kwaad opzet is geen sprake. Mogelijk ontstond de brand door een blikseminslag, maar dat is nog niet helemaal duidelijk. De brandweer van Knokke-Heist kwam ter plaatse. “Maar wij konden niet onmiddellijk blussen”, klinkt het daar. “De spanning moet daar namelijk eerst af. Pas als Eandis ons dat kon verzekeren, zijn wij beginnen blussen.”

De cabine brandde echter helemaal uit. Daardoor zat aanvankelijk een groot een deel van het centrum van Westkapelle en de huizen langs de Dudzelestraat een tijdlang zonder stroom. Eandis kwam ter plaatse en slaagde er in om heel wat huizen op een andere cabine aan te sluiten. Uiteindelijk bleef het probleem voor zo’n dertig gezinnen wel aanhouden. Eandis probeert het euvel nu ook voor hen op te lossen. Als dat niet binnen de eerste uren zou lukken, zouden ze voor een noodgenerator opteren.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier