Eén dode en drie levensgevaarlijk gewonden na nachtelijke botsing in bocht van Wijnendale

Redactie KW

Maandagnacht is een man uit Staden overleden bij een ongeval in Torhout. Intussen zijn twee van de drie zwaargewonden buiten levensgevaar.

Een bestuurder uit Menen reed er in de Oostendestraat met z’n lichte vrachtwagen richting Oostende. Ter hoogte van de bocht aan het kasteel van Wijnendale verloor de chauffeur de controle over het stuur. Het voertuig ging door de middenberm en reed in op een tegenligger op het andere rijvak. Ook een tweede lichte vrachtwagen werd aangereden. De bestuurder van de personenwagen, een man van 65 uit Staden, overleefde de botsing niet. Twee andere inzittenden, een vrouw uit Staden en een vrouw uit Kortemark, zaten gekneld en raakten zwaargewond. Zij verkeerden aanvankelijk in levensgevaar.

Een vierde inzittende, een man uit Kortemark, bleef ongedeerd. Ook de chauffeur van de aanrijdende voertuig werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De weg werd de hele nacht in de richting van Torhout afgesloten. In de namiddag volgde een positieve medische update. “De bestuurder uit Menen en één van de twee vrouwen zijn inmiddels buiten levensgevaar”, aldus Annemie Wittesaele, woordvoerder van politiezone Kouter.

(Foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier