Duitse zeemijn aangetroffen op strand van Wenduine

Redactie KW

In Wenduine is donderdag een Duitse zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. DOVO zal de zeemijn vrijdagmorgen ter plaatse vernietigen.

Duitse zeemijn aangetroffen op strand van Wenduine

In Wenduine is donderdag een Duitse zeemijn uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. ADEDE Search & Recovery kreeg van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust de opdracht om dergelijke explosieven op te sporen. DOVO zal de zeemijn vrijdagochtend ter plaatse vernietigen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden voor de kust diverse kustverdedigingen aangelegd. De explosieven moesten tot ontploffing komen wanneer de tuigen in contact kwamen met schepen. Om de kust veiliger te maken, heeft het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust opdracht gegeven aan ADEDE Search & Recovery om de tuigen op te sporen en te ruimen.

In de buurt van Chalet Westhinder in Wenduine werden donderdag twee artillerieprojectielen en een verankerde Duitse zeemijn ontdekt. DOVO werd ingelicht en heeft beslist om het tuig vrijdagochtend tussen 7 en 8 uur ter plaatse te vernietigen.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier