Duitse bestuurster gaat meermaals over kop en wordt bewusteloos afgevoerd na ongeval op E40

Redactie KW

Op de E40/A18 is vrijdagmiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd in Westkerke. Een wagen belandde er in de gracht naast de autosnelweg. De brandweer had meer dan een half uur nodig om de bestuurster te bevrijden. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur, zo’n 500 meter verder dan de snelwegparking en net voorbij de brug ter hoogte van de Noordstraat. De bestuurster van een personenwagen met Duitse nummerplaat verloor om nog onduidelijke reden de controle over het stuur. De wagen knalde door de nieuwe omheining in Westkerke, ging meermaals over de kop, en kwam zo’n veertig meter verder tot stilstand in de gracht.

De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. De bestuurster zat gekneld. De brandweer van Oostende had veertig minuten nodig om het slachtoffer uit het verhakkelde voertuig te bevrijden. “De dame was niet bij bewustzijn toen we haar uit het wrak haalden. Om zeker te zijn dat er geen andere slachtoffers uit de wagen geslingerd waren, hebben we ook de gracht uitgekamd”, zegt brandweerluitenant Philip Recour. De vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

https://www.youtube.com/watch?v=pin-q_oPJ_s

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier