Duikers van brandweer zoeken in vaart naar bestuurder terwijl die al weer aan het werk is

Redactie KW

Donderdagmorgen iets na 8 uur werden de hulpdiensten ingelicht over een voertuig in de Blankenbergse Vaart ter hoogte van de Nieuwe Steenweg in Zuienkerke.

Ter plaatse aangekomen bleek er een lichte vrachtwagen voor ongeveer in het water te staan. Duikers van de brandweer vergewisten zich er van of er niemand meer in of onder het voertuig lag. Er werd niemand aangetroffen.

Van een getuige kon vernomen worden dat het ongeval vermoedelijk woensdagavond iets na 23 uur is gebeurd. Een man, met kletsnatte kledij, had op dat moment aangebeld bij een bewoner van de Nieuwe Steenweg met de vraag of hij mocht bellen, omdat hij met zijn voertuig in de gracht was terecht gekomen.

Man alweer gewoon aan het werk

De bestuurder van de lichte vrachtwagen blijkt een 37-jarige Bredenaar te zijn. Er kon achterhaald worden dat die in goede gezondheid verkeert, aangezien hij deze morgen aan het werk is gegaan bij zijn werkgever. Hij kon echter nog niet verhoord worden omtrent de feiten.

De civiele bescherming werd opgevorderd om een mazoutspoor, dat door de brandweer in de vaart werd ingedamd, te verwijderen.

(SR – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier