Dronken vijftiger uit Middelkerke reed in op gezin waarbij hond het leven liet

Slachtoffers Debby en Kristof vragen provisionele schadevergoedingen van ruim 10.000 euro © MM
Redactie KW

De man stond al voor de achtste keer voor de politierechter en kreeg deze keer 6 maanden rijverbod.

Het ongeval gebeurde op 2 januari van dit jaar toen Debby De Boyer (34) en haar man Kristof Pieters (37) samen met hun zoontje Jasper (6) en hond Kyra langs de Kustbaan in de richting van Middelkerke reden. Even voor 21 uur liep het volledig fout. “Ik zag hoe de wagen achter ons met zijn grootlichten flikkerde. Het volgende moment voelde ik een enorme klap door een voertuig die ons achteraan aanreed”, getuigt Kristof, die op de passagiersstoel zat. Debby zat aan het stuur en herinnert zich nog weinig.

“Het ene moment zag ik grootlichten, het volgende moment was ik bewusteloos”, zegt Debby. Uit onderzoek en getuigenverklaringen bleek dat het gezin aan hoge snelheid werd aangereden door de wagen die achter hen reed. Door de crash begonnen ze te tollen en eindigde hun verhakkelde voertuig op de tramsporen. De brokstukken lagen over een afstand van 150 meter over het wegdek verspreid. Uit onderzoek bleek dat de aanrijder 1,21 promille alcohol in zijn bloed had.

Achtste veroordeling

De 57-jarige W.M. uit Middelkerke stond al voor de achtste keer voor de politierechter. Volgende week woensdag moet hij opnieuw verschijnen voor een andere overtreding. “Het spijt me wat er die dag is gebeurd. Ook dat de hond overleed, spijt me heel erg”, was zijn karige uitleg. De politierechter legde hem een rijverbod op van 6 maanden. Hij moet ook een geldboete betalen van 2.400 euro. Als W. ooit nog met zijn wagen wil rijden, moet hij opnieuw slagen voor zijn theoretisch en praktisch rijexamen. Ook medische en psychologische proeven moet hij doorstaan.

Het kon evengoed ons zoontje Jasper geweest zijn die in de crash was gebleven. Hij zat vlak naast onze hond Kyra

Hond overleden

Wat een zorgeloos begin van 2016 moest worden eindigde voor Debby en Kristof uit het Vlaams-Brabantse Boortmeerbeek zo in een ware nachtmerrie. Het koppel had in Oostende net de eindejaarsfeesten gevierd bij familie. In de Brugse politierechtbank vroegen ze woensdagochtend provisionele schadevergoedingen van ruim 10.000 euro. Maanden na de feiten sukkelen ze beide nog met de naweeën van de aanrijding.

De hond Kyra overleefde de klap niet.
De hond Kyra overleefde de klap niet.© MM

De hond van het gezin overleefde de klap niet. “Hoe erg het ook is, het kon evengoed ‘onze’ Jasper geweest zijn die in de crash was gebleven. Hij zat vlak naast Kyra (de hond, red.) en heeft heel veel geluk gehad”, zegt Debby. Het zesjarig jongetje kende de trouwe viervoeter, die tien jaar werd, al heel zijn leven en mist hem nog elke dag. “Jasper maakt zelfs nog tekeningen voor Kyra en praat er heel veel over. Een nieuwe hond komt er voorlopig niet, dat ligt nog te gevoelig”, aldus het koppel. Over de opgelegde straf zijn ze duidelijk. Wat hen betreft oordeelde de politierechter, gezien het strafverleden van de aanrijder, te mild.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier