Dronken Guillaume Van Keirsbulck crasht tegen boom in Knokke-Heist

Redactie KW

Met 1,7 promille in zijn bloed crashte Guillaume Van Keirsbulck zondagochtend vroeg met zijn Audi RS6 Avant tegen een boom in Knokke.

De feiten speelden zich afgelopen zondagochtend rond 6 uur ‘s ochtends af in Knokke. De 24-jarige Guillaume Van Keirsbulck, al sinds zijn 19de in dienst bij het Etixx-Quick.Step van manager Patrick Lefevere, had samen met enkele vrienden zijn avond en nacht doorgebracht in discotheek Kitsch Club in het Casino van Knokke.

Amper twee kilometer na hun vertrek liep het verkeerd voor Guillaume en zijn vrienden. Ze kwamen in een zwaar onweer terecht en de renner verloor de controle over het stuur van zijn luxewagen met liefst 560pk onder de motorkap. Hij ramde een verkeerspaal en twee boompjes. Zelf zegt hij niet te snel gereden te hebben, maar een alcoholtest wees aan dat Guillaume Van Keirsbulck liefst 1,7 promille in zijn bloed had. Een gehalte dat de profrenner rode wangen bezorgt, zo zegt hij zelf.

Uiteindelijk kwamen alle inzittenden er zonder kleerscheuren van af, de Audi liep veel schade op. Drie maanden geleden moest hij nog zijn rijbewijs voor twee weken inleveren. Hij reed toen 192 kilometer per uur over de autosnelweg.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier