Dronken bestuurder veroordeeld voor ongeval waarbij hij zelf maar nipt aan de dood ontsnapte

Redactie KW

Een 28-jarige bestuurder uit Pittem is veroordeeld tot 3 maanden rijverbod en 1.200 euro geldboete voor een ongeval waarbij hij zelf zwaargewond raakte.

Het ongeval gebeurde in de Joos de ter Beerstlaan. Dimitri V. reed in de richting van Pittem en verloor om nog onduidelijke redenen plots de controle over zijn auto. Zijn Audi knalde tegen een boom, die volledig afknapte, en belandde wat verder in de gracht. De brandweer moest de automobilist uit het totaal verhakkelde voertuig halen. Hij werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare. Zijn toestand was kritiek en hij werd geopereerd aan het hoofd. Uit onderzoek bleek Dimitri 1,86 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De zaak kwam vrijdagochtend voor de Brugse politierechtbank.

De zwaarste straf was het ongeval zelf

Dimitri was zelf niet aanwezig in de rechtbank en liet zich vertegenwoordigen door een advocaat. “Mijn cliënt heeft maanden in het ziekenhuis gelegen en heeft een zware revalidatie achter de rug. Hij is nu aan het werk als vrachtwagenchauffeur. Een effectief rijverbod zou dan ook zware gevolgen hebben”, aldus zijn advocaat, die om een voorwaardelijk rijverbod vroeg. “De zwaarste straf was het ongeval zelf. Er waren ook geen andere wagens bij betrokken.”

De politierechter ging niet in op de vraag, temeer omdat de beklaagde in januari 2014 al eens voor de politierechtbank moest verschijnen voor een zware snelheidsovertreding. Door de nieuwe wet komt V. daardoor niet in aanmerking voor een straf met uitstel. Hij kreeg een geldboete van 1.200 euro en een rijverbod van 3 maanden, waarvan de helft met uitstel, opgelegd. Als V. ooit nog met zijn wagen wil rijden zal hij opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rijexamen. Ook medische en psychologische proeven moet hij ondergaan.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier