Dronken automobilist rijdt huis binnen in Eernegem

Redactie KW

Een donkere BMW is deze ochtend omstreeks 4.15 uur in de voorgevel van een woning gereden in de Bruggestraat. De schade is enorm. De bestuurder verloor in een scherpe bocht de controle over zijn stuur en reed het huis binnen. “We lagen achteraan de woning te slapen en hoorden plots een ontploffing. De impact was enorm. Overal in huis hing een rookwolk”, zucht de bewoner Gentiel Pascal.

Naast de getroffen woning woont familie van het getroffen koppel. Ook zij hoorden alles gebeuren. “Het was een enorme knal”, zegt de schoondochter. “Eenmaal we buiten kwamen kijken, zagen we een grote rookwolk hangen. Al snel werd duidelijk wat er aan de hand was.” Volgens haar scheelde het ook in het verleden vaak niet veel of er gebeurde een gelijkaardig ongeval. “Meer dan eens horen we piepende banden en remmen van auto’s die op het laatste moment proberen stoppen. Er hebben al enkele keren bestuurders net tegen de stoeprand of brievenbus gezeten. Maar zoiets? Nee, in de 30 jaar dat ze hier wonen hebben we dat nog nooit meegemaakt”, zucht ze.

In 30 jaar hebben we dat nog nooit meegemaakt

De brandweer van Gistel kwam ter plaatse en had heel wat werk om de wagen uit de woning te krijgen. Door de enorme klap diende het gebouw ook verder gestabiliseerd te worden. Het gevaar op instorting was reëel. In de getroffen woning bevinden alle ruimtes zich op de benedenverdieping. “Door de enorme knal lagen de schilderijen van de muur”, zegt dochter Hilde Pascal. Zij woont even verderop in Aartrijke en kwam meteen ter plaatse.

Dronken automobilist rijdt huis binnen in Eernegem

Het getroffen koppel zelf was zwaar onder de indruk van het ongeval. “Het is afwachten hoe groot de exacte schade is. De inkomhal en het toilet zijn volledig vernield en er zijn scheuren in muren. Samen met mijn vrouw lag ik achteraan de woning te slapen. Plots hoorden we een ontploffing. Ik stond op en zag meteen een grote rookwolk in het huis. Gelukkig raakten we niet gewond”, zucht Gentiel Pascal. “Ik hoop dat we snel terug in ons huis kunnen.”

Volgens de familie waren er twee personen aanwezig in de BMW en ging een van hen lopen vlak na het ongeval. De politie onderzoekt de zaak. De 30-jarige bestuurder was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

(MM – foto’s MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier