Drie slachtoffers naar ziekenhuis na nachtelijke brand in Bredene

© Foto DJ
Redactie KW

In de Peter Benoitlaan in Bredene is vrijdagnacht een uitslaande brand uitgebroken in een appartementsgebouw. Drie bewoners werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand ontstond rond 1.15 uur op de tweede verdieping van een hoekappartement. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het raam. Bij de oproep had de brandweer binnengekregen dat er zich nog een persoon in de brand bevond, maar de politie kon er niet bij. “We zijn meteen het gebouw binnengedrongen en troffen een persoon in de gang aan”, zegt pelotonoverste Glenn Pylyser van de Oostendse brandweer.

De brandweer trof wat later nog een tweede persoon aan in het appartement. De man lag in de zetel en was er erger aan toe. Er kwamen drie ambulances en twee mug-wagens uit Oostende en Blankenberge ter plaatse. De twee slachtoffers en een derde persoon, die al het gebouw was uit gevlucht, werden overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer had de brand snel onder controle. De living van het appartement is volledig uitgebrand. Elders in het gebouw is er rookschade. De brand is accidenteel ontstaan, vermoedelijk ter hoogte van een zetel. Alle drie de slachtoffers waren mannen middelbare leeftijd.

(DJ / foto DJ)