Drie maanden met uitstel voor man uit Oudenburg voor ongeval met twee dodelijke slachtoffers in Roksem

Redactie KW

Een man van 26 uit Oudenburg is door de Brugse politierechter veroordeeld tot drie maanden celstraf met uitstel voor een dodelijk ongeval in Roksem.

De chauffeur reed in december 2012 frontaal in op de wagen van Stefaan Louagie (54) en Gerd Lejuste (50) uit Zerkegem. Beide slachtoffers kwamen om het leven.

Het tragische ongeval gebeurde in de vooravond van 7 december 2012. De Oudenburgenaar reed op de Brugsesteenweg richting Westkerke, toen hij om onverklaarbare redenen plots naar het andere rijvak uitweek. Zelf beweerde de beklaagde dat hij mogelijk moest uitwijken voor een voertuig dat van rechts kwam. De rechter oordeelde echter dat de Oudenburgenaar waarschijnlijk gewoon een stuurfout maakte. Bovendien reed hij minstens 85 kilometer per uur, waar de toegelaten snelheid 70 is.

Dan toch geen werkstraf

Bij het bepalen van de strafmaat hield de rechter rekening met het blanco strafblad van de beklaagde. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel. De verdediging had om een werkstraf gemaakt. De Oudenburgenaar kreeg ook een rijverbod van negen maanden, waarvan zes maanden met uitstel. Hij moet een geldboete van 1.200 euro betalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier