Drie lichtgewonden na appartementsbrand in Oostende, vuur mogelijk aangestoken

Redactie KW

Woensdagavond heeft een korte en hevige brand gewoed in een appartement op de 8e verdieping van een flatgebouw in de Troonstraat. Drie mensen raakten gewond.

Omstreeks 17 uur was er een hevige brand op de bovenste verdieping van residentie Hypos in de Troonstraat. De brandweer, politie en MUG-diensten waren snel ter plaatse en hadden het vuur vlug onder controle. De brand vernielde het volledige appartement, dat onbewoonbaar werd verklaard. Bij de brand werd de bewoonster van het appartement gewond. Ze werd met brandwonden overgebracht naar het AZ Damiaan.

Ook twee andere bewoners van de bovenste verdieping raakten bevangen door de rook en werden door de hulpdiensten naar het AZ Damiaan overgebracht. Het appartementsgebouw in de daaropvolgende minuten door de hulpdiensten volledig ontruimd. “18 personen waren op dat moment aanwezig en werden in een naburige horeca-zaak opgevangen. Samen met een tiental andere bewoners die later toekwamen konden die de appartementen tot en met de zevende verdieping tegen 20 uur opnieuw betrekken.”

“Er zijn aanwijzingen dat het gaat om een brandstichting en in dat verband werd de bewoonster van de getroffen flat gearresteerd. Nu wordt de zaak verder onderzocht. Donderdag zal een branddeskundige ter plaatse komen”, zo duidt politiewoordvoerder Carlo Smits. De Troonstraat, een invalsweg naar de stad, werd geruime tijd afgesloten voor het verkeer. Bussen die al een aangepast traject volgden omwille van werken in de buurt, werden verder omgeleid.

(efoo/foto efoo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier