Drie jonge slachtoffers bij zwaar verkeersongeval in Raversijde

Redactie KW

Een wagen knalde om nog onduidelijke reden tegen een paal van de tramleiding. De slachtoffers waren op slag dood.

Wanneer het ongeval precies gebeurde, is nog onduidelijk. Een voorbijrijdende wagen merkte rond 3.45 uur ter hoogte van Raversijde het wrak op. Voor de drie inzittenden kon geen hulp meer baten. De jongeren van 18, 18 en 23 jaar uit Middelkerke en Lombardsijde waren op slag dood.

Prins Karel

De slachtoffers reden in de richting van Oostende net voorbij het domein Prins Karel toen hun wagen om nog onduidelijke reden van de baan raakte. Het voertuig belandde op de tramsporen en knalde tegen een paal van de tramleiding. De impact was enorm. De motor van de auto lag zo’n vijftig meter verder.

Rukwinden

Een verkeersdeskundige is naar de plaats van het ongeval geweest. Volgens zijn bevindingen is het ongeval te wijten aan overdreven snelheid maar verder onderzoek is vereist. Ook de rukwinden kunnen bijvoorbeeld een rol gespeeld hebben. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Zondagavond was het verslag van de deskundige nog niet af. Het staat wel vast dat er geen technisch mankement was.

Kustbaan afgesloten

De Kustbaan tussen Middelkerke en Oostende was urenlang afgesloten. Ook het tramverkeer kon niet meer door waardoor De Lijn pendelbussen moest inzetten.

(DJ, foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier