Drie jaar rijverbod voor militair die dronken dodelijk ongeval veroorzaakte

Redactie KW

Sven S. reed 100 waar je maar 90 mag rijden en had gedronken.


De familie van Jennifer Vermeulen uit het Franse Werviq-Sud kwam naar de politierechtbank van Ieper met een T-shirt van hun overleden familielid aan. Sven S. uit Anzegem kwam op 21 maart 2014 op het verkeerscomplex van Geluwe en Wervik, frontaal in aanraking met het voertuig van Jennifer Vermeulen. Allebei kwamen ze in de sloot terecht en de vrouw overleed later aan haar verwondingen.

Gedronken

Sven S. reed 100 waar je maar 90 mag rijden en had gedronken. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar rijverbod, een celstraf met uitstel en een boete. De aanrijder verontschuldigde zich tegenover de ouders en een aantal sympathisanten in de gerechtszaal. Toen de man zijn verontschuldigingen uitsprak, ontstond er al een eerste keer rumoer in de zaal. Meester Marc Snick hoopte op een milde straf. Het ongeval gebeurde in een gevaarlijke bocht en de advocaat zei dat zijn cliënt helemaal niet roekeloos reed. De aanrijder, die beroepsmilitair is, kan zelfs nog een straf oplopen bij het leger omdat hij onder invloed reed.

Uiteindelijk werd de man veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar met uitstel, en een rijverbod van vijf jaar waarvan twee jaar met uitstel.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier