Doodrijder van brandweerman in beroep veroordeeld tot enkelband en rijverbod

De brandweerman werd in zijn Opel Corsa aangereden door een terreinwagen Suzuki. © VTM Nieuws/Thijs Pattyn
Redactie KW

De rechter in Ieper heeft een automobilist uit Menen in beroep veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval waarbij een 30-jarige brandweerman-ambulancier uit Kruiseke om het leven kwam.

Het slachtoffer kwam om het leven bij een kop-staartaanrijding in oktober vorig jaar in de Ieperstraat in Geluwe. De dertiger werd in zijn kleine Opel Corsa aangereden door een terreinwagen Suzuki, bestuurd door de man uit Menen. De Corsa werd meters ver weggeslingerd en voor de bestuurder kon geen hulp meer baten.

Zijn aanrijder werd door de politierechter veroordeeld, maar hij tekende daartegen beroep aan. De man vroeg mildheid, terwijl het openbaar ministerie een zwaardere straf vorderde. De rechter sprak ongeveer een gelijkaardige straf uit zoals in eerste aanleg. De man werd veroordeeld tot negen maanden enkelband, een rijverbod van zes maanden, waarvan de helft met uitstel en een boete van 1.200 euro. De weduwe van het slachtoffer zegt zich in die straf te kunnen vinden. Het slachtoffer was een brandweerman-ambulancier en was op het moment van de feiten bezig met een opleiding voor verpleger.

(CMW)?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier