Doodgereden vrouw lag al op de grond bij ongeval met vluchtmisdrijf in Oostende

Redactie KW

Het onderzoek naar het ongeval met vluchtmisdrijf van zondagavond langs de kustbaan in Oostende gaat verder. Uit de autopsie van het slachtoffer blijkt dat de vrouw al op de grond lag toen het ongeval gebeurde.

Ze werd dus niet aangereden, maar óverreden door de personenwagen, die nadien doorreed. Hoe de vrouw op de grond is terechtgekomen, is nog niet duidelijk. “Het onderzoek is nog lopende. Onder andere het toxicologisch rapport moet nog verder onderzocht worden”, bevestigt politiecommissaris Carlo Smits.

Anne Huyghe (49) uit Middelkerke kwam zondagavond om het leven na een dramatisch ongeval op de Zeedijk tussen Oostende en Middelkerke. De vrouw was er ‘s avonds met haar vriend Gino van Besien uit de tram gestapt, om hun terugweg naar huis te voet verder te zetten. Toen ze de kustbaan wou oversteken, moet het fout gelopen zijn en werd ze overreden.

“Hond aangereden”

Anne stierf ter plaatse, voor de ogen van haar vriend. De bestuurder van de wagen, de Oostendse ondernemer Vincent D. (41), is na de aanrijding doorgereden. Hij gaf zich de volgende morgen aan bij de politie, nadat hij de schade aan de wagen had opgemerkt. De man verklaarde dat hij dacht een hond aangereden te hebben. Hij mocht na verhoor beschikken. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken.

(DJ/TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier