Dodelijke brand in Koksijde ontstond mogelijk door brandende sigaret

Redactie KW

De appartementsbrand ontstond aan het einde van een feestje onder tieners uit het Brusselse. Een tiental jongeren waren daar geweest, maar toen de brand iets na 6 uur uitbrak, waren ze nog met drie.

“De oorzaak van de brand is nog niet bekend”, zegt Filiep Jodts van het Veurnse parket. “Er zijn enkele vaststellingen gedaan, maar vandaag (donderdag, red.) gaat nog een branddeskundige met een brandhond langs. Het dodelijk slachtoffer is op dit moment nog niet geïdentificeerd, maar er is slechts één aanwezige op het feestje meer van wie we niet weten waar hij is. Dat is de zoon van de eigenaars van het appartement. De kans is dus heel groot dat hij het is, maar officieel kunnen we dat nog niet bevestigen.”

Gebroken nekwervels

De twee andere aanwezigen op het moment van de brand zijn van het balkon naar beneden gesprongen en raakten ernstig gewond. Zij werden gearresteerd. “Maar iedereen uit het groepje werd gearresteerd om ter beschikking te zijn voor verhoor”, legt Filiep Jodts uit. “Ze zijn intussen weer in vrijheid gesteld. De beide gewonden konden maar met veel moeite verhoord worden. Zij zijn heel zwaar gewond, onder meer met gebroken nekwervels, en nog zwaar onder de indruk van de feiten. Hun verhoren zullen we later nog eens moeten hernemen.”

Een branddeskundige ging donderdagmorgen langs met een brandhond. Er is nog steeds geen volledige duidelijkheid. Het staat intussel wel vast dat de brand accidenteel ontstond. Er wordt gedacht in de richting van een brandende sigaret. Wellicht stond een van de jongeren op om een sigaretje te roken maar liep dat fout, ook door combinatie met alcohol met de fatale brand tot gevolg. Alleen herinneren de jongeren dit zelf niet meer zo goed.

Nu er geen kwaad opzet is, sluit het parket van Veurne het dossier normaal af. Er kunnen wel nog bijkomende verhoren plaatsvinden wanneer nodig.

(HH/JH – Foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier