Dodelijk slachtoffer door omgewaaide torenkraan in Nieuwpoort

Redactie KW

Door hevige rukwinden is in Nieuwpoort woensdagavond een torenkraan in de Meeuwenlaan omvergewaaid.

Dat bevestigt de brandweer van Nieuwpoort. Het gevaarte raakte een appartementsgebouw en bracht schade toe aan enkele geparkeerde wagens. Het leek alsof er bij het ongeval slechts één lichtgewonde was gevallen. Maar ondertussen is onder het puin een dodelijk slachtoffer aangetroffen. Daarnaast zijn er nog vijf gewonden gevallen.

Ook een rijdende wagen werd geraakt, maar de bestuurder bleef ongedeerd. De burgemeester Geert Vanden Broucke kondigde het gemeentelijk rampenplan af. De bewoners van het appartementsgebouw worden in een hotel in de buurt ondergebracht. Het is nog niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat.

De stad Nieuwpoort laat ondertussen weten dat de drie bovenste verdiepingen van residentie Mosselbank zwaar beschadigd werden door de torenkraan. Van de andere residentie werd enkel het dakappartement geraakt. Momenteel is de Albert I-laan niet toegankelijk. De stad vraagt dan ook om uit de buurt te blijven zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.

Eerder dit jaar bijna omgevallen

Opvallend is dat de bewuste torenkraan al op 12 november dreigde om te vallen. Toen werden vijftig mensen uit voorzorg geëvacueerd. Volgens de burgemeester zijn er enkele mensen in shock en raakte iemand lichtgewond aan haar knie. Het is nog niet duidelijk hoeveel slachtoffers geëvacueerd worden.

Wie vragen heeft kan bellen naar het noodnummer 058 22 44 21 of mailen naar nood@nieuwpoort.be.

Het ongeval is een gevolg van een stormkern die zich vanuit Engeland momenteel via de Belgische kust richting Nederland beweegt. Op zee is er sprake van stormkracht 8 of 9, maar ook aan land richt de felle wind dus schade aan.

Dodelijk slachtoffer door omgewaaide torenkraan in Nieuwpoort

Deze foto van de omgevallen torenkraan werd woensdagavond gepost op Facebook.
Deze foto van de omgevallen torenkraan werd woensdagavond gepost op Facebook.

Op 12 november dreigde de torenkraan al om te vallen. Lees er hier alles over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier