Dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Jabbeke

© JVMA
Redactie KW

Langs de Gistelsesteenweg ter hoogte van de afslag naar Snellegem gebeurde vrijdagnacht rond half 1 een dodelijk ongeval. Een voetganger is er overleden na een aanrijding met vluchtmisdrijf.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor de voetganger kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse. Het parket meldt dat het om een 19-jarige man van Vietnamese origine gaat. Hij maakte deel uit van een groepje transmigranten die eerder ook in Noord-Frankrijk verbleven. Het parket heeft een deskundige aangesteld, en die bevestigt dat de man op het fietspad werd aangereden.

De bestuurder van de wagen vluchtte weg en bekommerde zich niet om het slachtoffer. 500 meter verder had de bestuurder een tweede aanrijding, dit keer met enkel stoffelijke schade. De bestuurder van het tweede ongeval achtervolgde de wagen en de politie kon de bestuurder uiteindelijk oppakken. Het gaat om een 30-jarige man uit Jabbeke. Hij wordt zondag voor de onderzoeksrechter geleid.

De brandweer plaatste een tent, om het lichaam af te schermen. Door het ongeval was de rechterrijstrook richting Jabbeke verspert, maar dat zorgde, gezien het nachtelijk uur niet echt voor problemen. Er is een onderzoek gestart.

https://www.youtube.com/watch?v=6K9jTtucKhw

(JVMA/foto en video JVMA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier