Dodelijk ongeval in Dranouter na klap tegen elektriciteitspaal

13/11/16 om 22:54 - Bijgewerkt op 14/11/16 om 10:55

Bij een zwaar verkeersongeval zondagavond iets na 21.30 in de Zwartemolenstraat in Dranouter, is een jonge Fransman om het leven gekomen. Zijn passagier verkeert nog altijd in levensgevaar.

Dodelijk ongeval in Dranouter na klap tegen elektriciteitspaal

De auto kwam vanuit het centrum van Dranouter en werd over het kruispunt met de Hillestraat stuurloos. De wagen belandde in de gracht en smakte tegen een elektriciteitspaal. Er zaten Franse twintigers in het voertuig, een Renault Clio. Bestuurder Amaury Facon (23) is overleden, passagier Martin Fournez (23) is met levensbedreigende verwondingen afgevoerd. De jongeren kwamen van een horecazaak in Loker en reden hoogstwaarschijnlijk huiswaarts.

Op de plaats van het ongeval is 90 km per uur toegelaten, wellicht reed de bestuurder iets te snel. Het wegdek was nat en vettig op de plaats van het ongeval, én er is een asverschuiving ter hoogte van het kruispunt. Volgens de deskundige, die ter plaatse werd gestuurd, liggen deze elementen aan de basis van het dodelijk ongeval.

(EF - Foto EF)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit