Dochters slachtoffer tevreden dat doodrijder toch gestraft wordt

28/06/16 om 21:52 - Bijgewerkt om 21:52

Een 23-jarige bestuurder uit Duinbergen is veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in september vorig jaar. Daarbij kwam een 69-jarige vrouw uit Brugge om het leven.

Dochters slachtoffer tevreden dat doodrijder toch gestraft wordt

J.V. viel in slaap achter zijn stuur en reed fietsster Monique Beccler aan. De 69-jarige vrouw uit Brugge overleed enkele uren later aan haar verwondingen. "Geen enkele straf is goed genoeg. We zijn mama voor altijd kwijt", reageert haar dochter Tagri Verburgh.

Op 13 september 2015 reed de 69-jarige Monique Beccler uit Brugge met haar fiets langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge toen het noodlot toesloeg. De vrouw werd op amper 100 meter van haar woning gegrepen door het voertuig van J. V. en overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. "De beklaagde was in slaap gevallen en verloor zo de controle over zijn stuur. Met de dodelijke afloop tot gevolg", klonk het bij de procureur. De jonge doodrijder toonde veel spijt en vroeg tijdens de vorige zitting een milde straf. "Opschorting van straf lijkt me hier gepast. Hij verloor een fractie van een seconde de controle over zijn stuur, met verschrikkelijke gevolgen. Hij is er kapot van en beseft meer dan wie ook zijn verantwoordelijkheid", zei zijn advocaat. De politierechter ging hier niet op in en veroordeelde de man tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Hij kreeg ook een geldboete van 1.200 euro, waarvan de helft effectief en zes maanden rijverbod, waarvan vier met uitstel.

Delen

Geen enkele straf goed genoeg

Monique Beccler (69) liet bij het fatale verkeersongeval zes kinderen na. Tijdens de vorige zitting kwamen drie dochters persoonlijk opdagen. Zij reageren opgelucht op het vonnis. "De maanden na haar dood zijn verschrikkelijk geweest", getuigt dochter Tagri Verburgh. "Ik vreesde dat de rechter zou ingaan op de vraag om een milde straf. Gelukkig is dat niet gebeurd. Al is geen enkele straf goed genoeg, natuurlijk", zucht Tagri. "Wij zijn ons mama voor altijd kwijt. Hoe kan een straf daar soelaas voor bieden? Het enige positieve is dat we nu kunnen proberen verder te gaan met ons leven."

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!