Dertiger uit Koekelare van voetpad gemaaid: “Wie heeft ons aangereden?”

Redactie KW

Gwenny Pauwaert en haar vriend Jurgen De Grande werden op donderdag 12 maart rond 20.45 uur frontaal aangereden door een auto in de Dorpstraat, in het centrum van Koekelare. De auto reed op het voetpad, de bestuurder pleegde daarna vluchtmisdrijf en is nog altijd spoorloos. Jurgen hield aan het ongeluk onder meer een schedelbreuk over.

Die avond wandelde het koppel in de Dorpstraat. “We wandelden allebei op het voetpad, Jurgen met zijn fiets aan de hand aan de kant van de straat”, vertelt Gwenny. “We zagen in de verte een auto aankomen, maar hadden daar eigenlijk niet veel aandacht aan besteed. We waren aan het babbelen. Maar plots ging het allemaal heel snel. De auto is met hoge snelheid frontaal op ons ingereden. Ik viel op de grond, maar kon direct terug rechtstaan. Ik had geen ernstige verwondingen. Toen ik naar Jurgen keek, zag ik een grote plas bloed rond hem. Ik keek nog achterom maar de auto was al te ver weg. Ik weet enkel dat het een grote, donkere auto was. Hij is nooit gestopt. Dat je na zo’n ongeval in paniek wegrijdt, kan ik misschien nog snappen, maar dat je je daags nadien nog altijd niet gaat aangeven, dat niet,” zucht ze.

Geen spoor van aanrijder

Jurgen hield er een schedelbreuk, een gebroken oogkas, getoucheerde tanden, een gekneusde schouder en een barst van het oog naar de sinussen aan over. Ondertussen heeft hij intensieve zorgen mogen verlaten en gaat het al iets beter, maar hij heeft nog heel veel pijn.

Dertiger uit Koekelare van voetpad gemaaid:

Gwenny Pauwaert kan niet begrijpen dat de aanrijder zich niet meldt bij de politie. (Foto MS)

Intussen is er nog altijd geen spoor van de aanrijder. Het koppel deelde hun verhaal al op Facebook, dat bericht werd al meer dan duizend keren gedeeld. De politie is bezig met een onderzoek, er is een vermoeden dat het om een Land Rover zou gaan. Wie tips heeft, kan contact opnemen met de lokale politie.

(MS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier