Dertig maanden voorwaardelijk voor brandstichting in Middelkerke

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 21-jarige man uit De Haan veroordeeld tot 30 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor opzettelijke brandstichting. B.C. stak in de garage van zijn vriendin twee brommers van zijn broer in brand.

Op 19 november 2015 ontstond ‘s nachts brand in de garage van een woning in de Loskaaistraat in Middelkerke. Twee brommers van N.P. werden helemaal vernield door het vuur. Het parket stelde een branddeskundige aan om de precieze omstandigheden van de brand te onderzoeken. De expert kwam tot de conclusie dat het vuur opzettelijk aangestoken werd.

Al snel kregen de speurders B.C. als verdachte in het vizier. In eerste instantie ontkende de toen 18-jarige man de feiten, maar later legde hij toch bekentenissen af over de brandstichting. De verdediging wierp tijdens het proces op dat de beklaagde kampt met ernstige psychische problemen. Zo werd hij recent nog gecolloqueerd in het psychiatrisch ziekenhuis in Beernem. B.C. lijdt onder andere aan borderline en aan een bipolaire stoornis.

Hele reeks voorwaarden

De rechter veroordeelde de jongeman uiteindelijk tot 30 maanden gevangenisstraf met uitstel. B.C. zal zich de komende jaren wel aan een hele reeks voorwaarden moeten houden. Zo zal hij onder andere moeten werken aan zijn alcoholprobleem.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier