Defecte koelinstallatie zet warenhuis in Marke onder de rook

Redactie KW

Een technisch defect aan de stroomvoorziening van de koelinstallatie zette zondagnamiddag het warenhuis Carrefour Market langs de Rekkemsestraat in Marke volledig onder de rook.

De brandweer had de brand snel onder controle en zorgde er met ventilatoren voor dat de rook zo snel mogelijk uit de winkel werd verdreven. “Er is geen structurele schade“, klinkt het bij Baptiste van Outryve van Carrefour. “De winkel kan maandagmiddag zoals anders gewoon open.”

Uitbater Dieter Salden spoedde zich na de brandmelding meteen ter plaatse. “Een rij frigo’s kan niet meer werken”, vertelt hij. “Die producten verhuisden we naar een andere koele ruimte. Onverpakte verse producten uit de winkel zijn onbruikbaar door het roet. Maar die voorraad vullen we zo snel mogelijk opnieuw aan. Voor de rest zal de winkel een stevige poetsbeurt nodig hebben. De klanten zullen wellicht weinig merken, behalve een hardnekkige brandgeur die toch wat blijft hangen. Gelukkig bleef de schade beperkt.” De bedorven producten zullen gebruikt worden om biobrandstof te maken.

(LSi – foto LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier