Deerlijk verkeert in shock na dodehoekongeval 15-jarige fietser

Redactie KW

De plotse dood van een 15-jarige jongen, die woensdagochtend onder de wielen van een vrachtwagen op de Ringlaan in Deerlijk om het leven kwam, schokt de hele regio.

Deerlijk verkeert in shock na dodehoekongeval 15-jarige fietser

Foto MV

De 15-jarige jongen uit Deerlijk, leerling van het Guldensporencollege in Harelbeke, was op weg naar school. Op het kruispunt van de Ringlaan N36 en de Stationsstraat kwam hij onder de wielen van een vrachtwagen terecht. Volgens een verkeersdeskundige van het parket van Kortrijk werd hij het slachtoffer van een dodehoekongeval.

Uit bekende familie

De fietser wilde rechtdoor rijden, de vrachtwagen met aanhangwagen sloeg rechtsaf. Er werd ook een reconstructie gehouden. Daaruit is gebleken dat de fietser niet goed zichtbaar was. Ondanks de snelle tussenkomst van de hulpdiensten overleed de 15-jarige jongen uit Deerlijk ter plekke aan de opgelopen verwondingen.

Deerlijk verkeert in shock na dodehoekongeval 15-jarige fietser


Het 15-jarige slachtoffer Watse Bulckaen stamt uit een bekende familie, zowel in Deerlijk als in Sint-Lodewijk. Zijn ouders werken in scholen in de buurt. De jongen was onder andere lid van de Chiro in Sellewie en speelde voetbal bij Deerlijk Sport. Ook de verslagenheid in het Guldensporencollege in Harelbeke is groot.

“De jongen zat in de 4de Grieks-Latijnse”, zegt directeur Filip Vanwildemeersch. “De emoties liepen heel hoog op toen ik collega’s en leerlingen het dramatische nieuws meedeelde.” Er wordt in de school een stil hoekje ingericht en er volgt een afscheidsmoment in de kerk van Stasegem. De afscheidsviering van Watse vindt plaats op woensdag 15 oktober om 14 uur in de kerk van Sint-Lodewijk-Deerlijk.

Reeks zware ongevallen

Ook bij de Deerlijkse burgemeester Claude Croes is de verslagenheid groot. “Weer een gitzwarte dag. De familie is heel bekend in Deerlijk, ook de jongen zelf. Mijn gedachten gaan op de eerste plaats naar het gezin en de grote familie. Verschrikkelijk.”

De plaats van het ongeval was al vaker het decor voor zware ongevallen. In juli van dit jaar ging een bejaarde bestuurder er van de weg af en belandde met zijn voertuig tegen een paal. Hij overleefde de klap niet, zijn vrouw die naast hem zat, raakte levensgevaarlijk gewond. Twee andere SAVE-bordjes in de onmiddellijke omgeving herinneren aan eerdere, dodelijke ongevallen. Een jongen van 17 liet er enkele jaren geleden het leven met zijn bromfiets.

(LVA/FJA/MV/ED)

Deze ochtend konden we helaas geen hulp meer bieden. We wensen de familie van het jonge slachtoffer veel sterkte toe. #Deerlijk

— Brandweer Deerlijk (@Brw_Deerlijk) October 8, 2014

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier