Deel van plafond in Brugse Stadsschouwburg valt naar beneden

Redactie KW

Niemand raakte gewond bij het voorval zaterdagnamiddag.

In de Stadsschouwburg in Brugge is deze middag omstreeks 16.30 uur een deel van het plafond in de traphal naar beneden gekomen. Het incident gebeurde even voor het einde van een voorstelling van het familiefestival KRIKRAK. De bezoekers werden niet geëvacueerd, maar aangezien de voorstelling op zijn einde was, werd wel beslist om de zaal te ontruimen na het eindapplaus. Zo konden technici de rest van het plafond onmiddellijk inspecteren. Volgens de eerste vaststellingen lijkt het alvast om een geïsoleerd incident te gaan. De oorzaak wordt onderzocht, alle pleisterwerk zal worden gecontroleerd en waar nodig hersteld.

Deel van plafond in Brugse Stadsschouwburg valt naar beneden

Burgemeester Renaat Landuyt heeft de stadsdiensten intussen opdracht gegeven om het volledige gebouw te controleren. De burgemeester wil er zeker van zijn dat dit een plaatselijk probleem is, voor er opnieuw volk toegelaten wordt in de Stadsschouwburg.

De voorstelling Hands Up van Lejo op zondag om 11, 13.30 en 15 uur die gepland was in de Stadsschouwburg gaat niet door. De voorstelling A Mano van El Patio Teatro om 11 en 14.30 uur in de Biekorf Theaterzaal vindt wel plaats.

Het slotfeest van KRIKRAK, van 16 tot 18 uur, dat was voorzien in de Stadsschouwburg, gaat niet door in de Stadsschouwburg. Er wordt gezocht naar een mogelijke alternatieve locatie.

(MM/ON/MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier