Deel van centrum in Tielt afgezet na gaslek bij werken in de Nieuwstraat

Redactie KW

De Nieuwstraat en een deel van de Markt werden afgezet na de vaststelling van een gaslek in de Nieuwstraat. Het rampenplan werd afgekondigd. Intussen dichtte Gaselwest het lek.

Om kwart voor tien werd groot alarm geslagen. Bij werkzaamheden in de Nieuwstraat is een middendrukleiding geraakt, waardoor gas ontsnapte. “De werken werden uitgevoerd door de Watergroep”, zegt burgemeester Els De Rammelaere, die in overleg besliste om het rampenplan af te kondigen.

De hulpdiensten rukten massaal uit. De Nieuwstraat en een deel van de Markt werden uit voorzorg afgezet. In de buurt van het gaslek is de residentie Adagio gelegen. Een dertigtal bewoners werden geëvacueerd.

Veiligheidsperimeter

Er werd een veiligheidsperimeter van 80 meter ingesteld. Bewoners en kantoormedewerkers werden in de buurt geëvacueerd en in de voorhal van het Tieltse stadhuis opgevangen.

Even voor 11 uur dichtte een interventieploeg van Gaselwest het lek. Voorlopig blijven de veiligheidsmaatregelen nog even van kracht. Er worden meerdere controles uitgevoerd. Daarna kan iedereen weer naar huis of naar het werk. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier