Deel AZ Delta in Roeselare onder water, operaties uitgesteld

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare is een van de grootste slachtoffers van de wateroverlast. Vooral de campus Westlaan moet de werking aanpassen.

Een van de grootste slachtoffers van de wateroverlast is het ziekenhuis AZ Delta. “Momenteel staat er nog altijd een groot deel onder water”, vertelt Geert Beddeleem, coördinator noodplanning. “De grootste problemen situeren zich in de Campus Westlaan, die is amper tot niet bereikbaar doordat de Westlaan en enkele aanpalende straten onder water staan.”

“De activiteiten van het geriatrisch dagziekenhuis, het multidisciplinair pijncentrum en de dienst fysiotheratie zijn hierdoor afgelast. Dit geldt enkel voor vandaag, vanavond maken we een nieuwe evaluatie.”

Geen operaties

“In de campus Wilgenstraat zijn de geplande operaties uitgesteld, acute ingrepen worden uiteraard wel uitgevoerd. De parking is hier bereikbaar, dus raadplegingen vinden zonder problemen plaats. Voor de spoed is er geen enkel probleem. Het directiegebouw in de Rode Kruisstraat is eveneens ook onbereikbaar door het water. In de Brugsesteenweg tot slot is er geen enkel probleem.”

Deel AZ Delta in Roeselare onder water, operaties uitgesteld

Gisteren was er even paniek toen er een brandmelding binnenkwam vanuit het ziekenhuis. “Er was melding van rookontwikkeling in de kelders waarop de brandweer met man en macht is uitgerukt. Uiteindelijk bleek het gelukkig om stoom te gaan door water in de kelder. Momenteel zijn er nog twee hoogspanningscabines bedreigd, de brandweer doet er alles aan om die te vrijwaren.”

Ook in een van de dialyseafdelingen is er schade. “De afdeling stond onder water, met man en macht hebben we vervolgens de apparatuur in veiligheid gebracht. Op dat moment waren er geen patiënten meer aanwezig. Daar zijn er vandaag nog geen dialyses, de geplande worden herschikt op andere afdelingen”, besluit Geert.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier