De Lijn eist 12.000 euro van man die onder tram terechtkwam in Knokke-Heist

© BELGA
Redactie KW

Bij het ongeval op het zebrapad, waarbij de dertiger geen voorrang verleende aan de tram, liep de man zelf levensgevaarlijke verwondingen op.

Vervoersmaatschappij De Lijn eist een schadevergoeding van maar liefst 12.000 euro van een 38-jarige man uit Knokke die op 28 augustus vorig jaar met zijn fiets onder een tram terechtkwam langs de Elisabethlaan in Knokke.

Met 1,43 promille alcohol in zijn bloed wandelde de man naar huis na een avondje stappen. Hij keek nog naar links voor aankomende wagens, maar vergat rechts te kijken waar de tram kwam aangereden. Opvallend: bij het ongeval op het zebrapad, waarbij de dertiger geen voorrang verleende aan de tram, liep de man levensgevaarlijke verwondingen op. “Mijn cliënt liep een schedeltrauma en andere diverse breuken op in het gezicht. Ook zijn benen waren zwaar toegetakeld. Vandaag is hij nog steeds geen 100 procent hersteld. Gezien het fysieke leed lijkt hij wat ons betreft al streng genoeg gestraft”, pleitte de advocaat van de man. “De schadevergoeding is bovendien buiten alle proportie. 12.000 euro – waarvan 9.000 euro aan materiaal en werkuren – is echt veel te veel voor het vervangen van een voorbumper.” De politierechter noteerde alle elementen en doet uitspraak op 16 juni.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier