Daken beschadigd door blikseminslag in Bredene

Redactie KW

Omstreeks 14.10 uur werd de brandweer van Oostende opgeroepen voor een blikseminslag in de Monnikenstraat in Bredene-Dorp.

Bij aankomst stelden de brandweermannen vast dat de schoorsteen van het dak helemaal vernield was. Brokstukken beschadigden het aanpalende dak van het huis. Ook de veranda met de mooie keramieken vloer werd beschadigd. Gelukkig brak er geen brand uit, maar de schade is toch onzienlijk.

Plots zag ik vanuit mijn zetel een vuurbal boven het dak. Amai wat een knal, ik zag de brokstukken in het rond vliegen!

“Omstreeks 13.30 brak er boven Bredene en omstreken een hevig onweer los met tal van blikseminslagen,” vertelt een getuige. “Plots zag ik vanuit mijn zetel een vuurbal boven het dak van die mevrouw, amai wat een knal, ik zag de brokstukken in het rond vliegen!”

De vrouw des huizes, volledig nog onder de indruk, vertelde ons dat haar televisie en decoder kapot zijn. Ook de aansturing van de automatische garagepoort is vernield door de inslag.

“Op het dak stond een schotelantenne die de blikseminslag heeft opgevangen en vervolgens de schoorsteen heeft weggeblazen”, vertelt ons de brandweerofficier. “Hopelijk blijft het bij de televisie en garagepoort, want door de elektrische ontlading kunnen heel wat toestellen kapot gaan, zeker diegene die op ‘stand-by’ staan.

Nadat de brandweer de brokstukken had geruimd werd het dak afgedekt.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier