Daguitstap wordt fataal voor Oostrozebeekse duiker

Krist Verduyn.
Redactie KW

Een daguitstapje naar Nederland is voor de Oostrozebeekse duiker Krist Verduyn fataal afgelopen. De daguitstap werd gekoppeld aan een duikpartij in de Oosterschelde en daar liep het mis.

Krist Verduyn was al vijftien jaar lid van de Tieltse duikersclub Galathea en geregeld trok hij mee met de club voor een duikpartij. Nu had hij samen met zijn beste vriend Giovanni Lambert en hun echtgenotes een leuk uitstapje gepland naar Nederland, waar ook gedoken zou worden in de Oosterschelde. Tijdens het duiken gaf Krist aan zijn vriend te kennen dat hij pijn voelde in de borststreek en het duo keerde meteen terug naar de oppervlakte. De Nederlandse hulpdiensten werden er bijgehaald en na drie uur reanimeren – anderhalf uur aan het water en anderhalf uur in het ziekenhuis – kon alleen nog het overlijden vastgesteld worden.

Wellicht hartfalen

Ook de Nederlandse politie werd er bijgehaald om de nodige vaststellingen te doen en kwaad opzet uit te sluiten. De precieze oorzaak van het overlijden is nog steeds niet duidelijk. Wellicht gaat het om een hartfalen of hartaderbreuk. “De Nederlandse hulpdiensten hebben er alles aan gedaan om Krist nog te redden, maar het werd hem fataal“, vertelt echtgenote Jannick Roelens. Krist Verduyn laat naast zijn vrouw ook een dochter na. Op zaterdag 10 juni wordt in intieme kring afscheid genomen van Krist in de Blauwe Toren in Brugge.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier