Dader vluchtmisdrijf Beselare nog altijd niet gevat

14/10/14 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:20

Bron: Kw

De dader van het vluchtmisdrijf na de dodelijke aanrijding gisterenmiddag in Beselare is nog niet gevat.

Dader vluchtmisdrijf Beselare nog altijd niet gevat

Het zou gaan om een soortgelijke Renault Mégane, maar dan in 'amandelbeige'. (GF)

Gisterenmiddag rond 15 uur werd de 61-jarige Roger Couzyn uit Beselare in de Beselarestraat gegrepen door een auto. De man overleed niet veel later aan zijn verwondingen. De politiezone Arro Ieper lanceerde vrijwel meteen na het ongeluk een oproep om uit te kijken naar een limoengroene Renault Mégane met een verbrijzelde voorruit en Franse nummerplaat.

Vandaag werd die oproep aangepast. "Naar aanleiding van voorgaand bericht omtrent het ongeval gebeurd in Beselare kunnen we doorgeven dat het voertuig een Renault Megane uit bouwjaar 1999-2003 is. Officiële naam kleur: amandelbeige, indien meer info bel 057 230 500." Het bericht werd ondertussen al 560 keer gedeeld op Facebook.

Franse grensarbeider?

"We hebben al verschillende tips gekregen. Die zijn we nu aan het onderzoeken", is het enige dat hoofdcommissaris Georges Aeck vandaag kwijt wil. Velen denken echter dat het waarschijnlijk gaat om een Franse grensarbeider die maandagnamiddag naar huis reed na de vroege shift. Onder andere in Pinguin, Pasfrost en Westvlees werken heel wat grensarbeiders.

Het slachtoffer is de 61-jarige Roger Couzyn. Hij is de vader van Christophe Couzyn uit Sint-Juliaan die politie-inspecteur is bij de politiezone Arro Ieper. Hij was toevallig net van dienst toen de oproep van het ongeval binnenkwam en arriveerde samen met een collega als een van de eersten op de plaats van het ongeval.

(TOGH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!