Dader vluchtmisdrijf Anzegem geeft zichzelf aan

De roekeloze bestuurder heeft de auto achteraan geraakt, het volledige chassis is gebogen. De auto is onherstelbaar beschadigd. © XC
Redactie KW

Een dag na het ongeval in de Stientjesstraat met vluchtmisdrijf heeft de jonge dader zich aangegeven bij de politie. Even voor middernacht op donderdag 28 juni, de dag waarop de Rode Duivels speelden, reed een grijze Volkswagen Passat tegen de auto van M. V.E. uit de Stientjesstraat. De auto zelf is een wrak, onherstelbaar.

M.V.E. (49) vader van twee kinderen, herinnert het zich nog goed: “Ik stond op het punt om te gaan slapen, het was toen kwart voor twaalf. Plots hoorde ik een enorme klap, ik ben de straat opgerend. Ik verwachtte daar twee auto’s te zien die tegen elkaar hadden gereden.” Helaas voor M. was het zijn eigen auto die op de oprit geparkeerd stond. “Mijn auto was door de klap meer dan een meter opzij verschoven, van de dader was geen spoor meer. De overburen hadden wel gezien dat het om een grijze auto ging”, getuigt M.

De man belde de volgende dag naar de politie die zijn verklaring kwam opnemen. Op aanraden van de politie zette de gedupeerde via het zijn zus een oproep op Facebook om de dader te vinden. “Mijn verzekeringsagent had de auto ook gezien. Hij was namelijk zijn kinderen gaan halen van de voetbalmatch en zag een grijze auto zwalpen in de omgeving van de Heirweg. Hij heeft het merk en een deel van de nummerplaat kunnen zien.”, vertelt M. De verzekeringsagent heeft dat ook in een verklaring aan de politie laten weten.

Dankzij de oproep op Facebook kwamen heel wat getuigenissen binnen. Mensen zagen in de buurt van de Heirweg een roekeloze bestuurder met een zwaar gehavende auto. De ochtend van dit interview op zaterdag rond 9.00 uur, belde de politie om te zeggen dat de jonge dader zichzelf had aangegeven. “Ik ben heel blij dat hij zichzelf heeft aangegeven, want het begint een kwalijke trend te worden, dat vluchtmisdrijf. Waarschijnlijk had hij gedronken en zal dat niet meer bewezen kunnen worden”, besluit M.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier