Dader van dodelijke aanrijding in Pittem geeft zichzelf aan in Frankrijk

18/11/16 om 10:48 - Bijgewerkt op 19/11/16 om 15:06

Vrijdag even voor 10 uur gebeurde een dodelijk ongeval in de Brugsesteenweg. In helse weersomstandigheden kwam een wagen in botsing met een fietsster, die de klap niet overleefde. De bestuurder vluchtte naar Noord-Frankrijk maar gaf zichzelf daar zaterdag aan bij de politie.

Dader van dodelijke aanrijding in Pittem geeft zichzelf aan in Frankrijk

De fietser overleefde de klap niet. © Foto Nele

Het ongeval gebeurde op de Brugsesteenweg, niet ver van de Rijselende, op het kruispunt met de Veldstraat. Daar werd een gepensioneerde fietsster, die in het centrum van Pittem woonde, door een wagen gegrepen. Het slachtoffer zou in tegenrichting op het fietspad gereden hebben. De aanrijder haalde over het fietspad langs rechts een vrachtwagen in. Het slachtoffer vloog tegen de vrachtwagen en overleed ter plaatse.

Het voertuig belandde in de gracht en de bestuurder vluchtte weg. Hij zou een taxi genomen hebben naar Noord-Frankrijk, de speurders hebben hem via het taxibedrijf kunnen identificeren. Er werd een gerechtelijk onderzoek onder leiding van een onderzoeksrechter gevorderd. De verdachte stond internationaal geseind. Zaterdag heeft zij zich dan in Noord-Frankrijk aangegeven bij de politie. De onderzoeksrechter zal het nodige doen om hem in het kader van een Europees aanhoudingsbevel (EAB) aan België te laten overleveren.

(LVA - NS - video VTM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!