“Chauffeur reed mijn bejaarde moeder aan en reed gewoon door”

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

In Staden werd maandag een bejaarde vrouw onderuit gereden door een automobilist, die daarna vluchtmisdrijf pleegde.

Fabienne Vandamme, een dochter van de dame in kwestie, doet nu een oproep op Facebook. “Dringende oproep: gisteren (maandag, red) werd mijn moeder in de Diksmuidestraat ter hoogte van nummer 14 in Staden op haar fiets aangereden door een lichtkleurige wagen. De chauffeur van het voertuig reed gewoon door… Mijn moeder werd door behulpzame bewoners en voorbijgangers geholpen. Ze liep behoorlijke verwondingen op aan schouder, handen en vooral hoofd. Wie eventueel nuttige info kan verschaffen over het voertuig, gelieve dringend contact op te nemen.”

Voor de bestuurder in kwestie heeft ze een niet mis te verstane boodschap. “Mocht u niet gemerkt hebben dat u een bejaarde vrouw hebt aangereden – wat zeer onwaarschijnlijk is – en schade opmerken aan uw wagen, gelieve u bij de politie aan te melden.”

Het ongeval gebeurde ongeveer ter hoogte van horecazaak ‘t Spoor. De bejaarde vrouw werd naar het ziekenhuis overgebracht en zou dat normaal dinsdag in de loop van de dag mogen verlaten. “Maar het had veel erger kunnen aflopen”, aldus nog Fabienne Vandamme.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier